Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gomółki serowe wileńskie"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 138
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 125
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 138
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 125
Składniki
Przepis przysłała Wiesława Kwinto-Koczan z Torunia
Twarożek rozkrusz na tacy. Przykryj serwetką lub pergaminem, odstaw w ciepłe miejsce do zgliwienia na 1-2 dni (twarożek w tym czasie zacznie się lekko rozpływać).
Twarożek posyp solą i kminkiem, dodaj masło, dobrze wymieszaj, jeśli potrzeba – przypraw. Dłońmi uformuj gomółki. Susz 2-3 godziny w piekarniku w temp. 80°C. Najlepiej smakują podane z pieczywem.
Czas przygotowania 15 min, ilość porcji 2, cena za porcję 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie