Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 128
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 99
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 128
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 99
Składniki
Pokrojony czosnek mieszam z pozostałymi składnikami marynaty i smaruję nią umyte, oczyszczone ze szczeciny golonki. Odstawiam na co najmniej 24 godziny do lodówki.
Trzy rękawy do pieczenia związuję z jednej strony, wkładam do każdego jedną golonkę z marynatą, wlewam pół szklanki wody. Związuję z drugiej strony.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wlewam dwie szklanki wody, układam na niej szczelnie zamknięte rękawy z golonkami.
Piekę 2-2,5 godz. (zależnie od wielkości golonek) w 200oC, już bez podlewania wodą i obracania mięsa.
<strong>Czas przygotowania 2 dni. Cena jednej golonki ok. 8 zł.
Przepis nadesłała Jadwiga Smolińska z Koronowa.</strong>Źródło: Rewia