Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Golonka z jabłkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 38
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 41
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 38
Składniki
Golonki umyć, opalić (jeśli trzeba), gotować godzinę w osolonej wodzie z listkiem laurowym i zielem angielskim. Przełożyć golonki do brytfanny wysmarowanej łyżką smalcu, obsypać majerankiem, skropić wywarem z gotowania. Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.
Cebulę i jabłka pokroić w półplasterki (zostawić ich trochę do dekoracji). Na reszcie smalcu zeszklić cebulę, dodać kapustę, pieprz, sól, trochę wody i dusić 30 min. Dodać jabłka i dusić jeszcze 5 min. Golonkę podać na kapuście, udekorować półplastrami jabłek.
Skrapianie mięsa sosem wytopionym podczas pieczenia zapewni soczystość dania. Sosu jest za mało? Można użyć bulionu.
ok. 120 minŹródło: Twoje Imperium