Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki z ryżowym nadzieniem"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 128
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 197
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 73
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 148
Składniki
Ryż wrzuć na lekko posolony wrzątek, ugotuj na sypko, odcedź, osącz na sitku. Przygotuj farsz do gołąbków: cebule obierz, posiekaj. Rozgrzej łyżkę masła, wrzuć cebule, zeszklij, mieszając. Dołóż do ryżu, wrzuć ciecierzycę, wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem.
Z kapusty wytnij głąb. Główkę włóż do dużego garnka z posolonym wrzątkiem i krótko sparz. Kolejno zdejmij zewnętrzne liście. Na każdym liściu połóż porcję przygotowanego farszu. Brzegi liści poskładaj do środka. Zwiń, formując gołąbki.
Gołąbki ułóż ciasno w garnku. Obłóż pozostałymi 2 łyżkami masła. Zalej bulionem. Dodaj listki laurowe oraz ziele angielskie. Duś pod przykryciem 60 minut.Źródło: Tina