Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z pieczarkami"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Składniki
Pieczarki oczyść. Połowę grzybów pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, posiekaj.
Papryki rozetnij, usuń pestki, jedną paprykę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć mięso. Smaż je, aż ładnie się zrumieni. Dołóż posiekane cebulę oraz pokrojone pieczarki i paprykę. Smaż jeszcze 2 minuty.
Pod koniec przypraw solą oraz pieprzem. Zdejmij z ognia. Mięsny farsz lekko przestudź. Potem wymieszaj go ze śmietaną.
Liście kapusty gotuj 2–3 minuty w posolonym wrzątku. Wyjmij, przestudź. Następnie na liściach rozłóż mięsny farsz. Brzegi liści zawiń do środka, potem całość zwiń. Uformuj gołąbki. Ułóż je ciasno w garnku. Pomidory z puszki razem zalewą zagotuj. Przypraw solą i pieprzem. Zalej gołąbki. Gotuj 5 minut.
Resztę grzybów i papryki pokrój. Liście sałaty porwij na kawałki. Wymieszaj je z papryką i grzybami. Ocet utrzyj z solą, pieprzem i 2 łyżkami wody. Dolej resztę oleju. Ubij sos. Polej nim sałatkę. Wymieszaj. Podawaj razem z gołąbkami.Źródło: Naj