Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukasz nowych inspiracji na danie obiadowe, mam coś dla Ciebie. Gołąbki z kalafiorem, wystarczy zamiast ryżu dodać kalafior surowy, a zaskoczysz rodzinę tym niesamowitym daniem.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
1. Kapustę parzę, dzielę na liście. 2. Kalafior, obraną marchew ścieram na tarce o dużych oczkach, Cebulę obieram drobno kroję. Warzywa dodaję do mięsa, wbijam jajka, wsypuję paprykę ostrą, sól, majeranek i wyrabiam masę mięsną.
3. Na każdy liść kapusty nakładam mięso i zwijam w roladki.
4. Następnie gołąbki układam w naczyniu żaroodpornym, zalewam dwiema szklankami wody, posypuję Vegetą i piekę w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C. 5. Po upieczeniu gołąbki przekładam do innego naczynia, bez sosu od pieczenia. 6. W rondelku gotuję jedną szk. wody, wlewam przecier oraz ketchup, sos zagęszczam mąką. 7. Sosem polewam gołąbki.
8. Gotowe. 9. Smacznego