Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młode warzywa są fantastycznie delikatne,więc smak gołąbków z młodej kapusty w towarzystwie młodej włoszczyzny jest niezastąpiony ! ! !
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8397
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 189
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 418
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8397
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 189
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 418
Składniki
Włoszczyznę dokładnie umyć.Posiekać natkę,1 cebulę,1 gałązkę selera i lubczyku.Mięso połączyć z jajami,ryżem,zieleniną i przyprawami.Odstawić do lodówki.W tym czasie sparzyć i obrać lub najpierw obrać i sparzyć kapustę...zależy od kapusty ;-).Na liście nakładać farsz i zawijać w gołąbki.
Na dno rondla/garnka ułożyć kilka liści kapusty,potem rozłożyć włoszczyznę,a na tym wszystkim gołąbki i pokrojoną w półplasterki cebulę oraz posiekaną zieleninę.Zalać wodą,posolić i dusić na małym ogniu ok 30 min.Kiedy kapusta zmięknie wlać przecier pomidorowy i zrobić zaprawkę (2 łyżki mąki + szkl wody) Dusić jeszcze ok 10 min,aż sos zgęstnieje.
Zamiast przecieru można dodać przesmażone świeże pomidory ;-)
SMACZNEGO