Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki z mięsem z kurczaka"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 130
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 110
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 130
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 110
Składniki
kroki do przygotowania farszu
Filety z kurczaka ugotuj w bulionie. Gdy będą miękkie, wyjmij je i odstaw do wystygnięcia. Następnie zmiel w maszynce do mięsa.
Zmielone mięso przełóż do wysokiej miseczki. Dodaj wystudzony ryż. Całość wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Marchewki obierz, opłucz i pokrój w cienkie paseczki. Razem z tartym serem dodaj do masy. Następnie dokładnie wymieszaj.
Główkę kapusty włóż do wrzącej osolonej wody i obgotuj przez około 3 minuty. Następnie odcedź ją i odstaw do ostygnięcia. Z główki kapusty oderwij pojedyncze liście.
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Pomidory sparz wrzątkiem i obierz ze skórki. Liście kapusty rozłóż na blacie i wyłóż przygotowany farsz. Następnie złóż brzegi liści do środka i mocno zwiń roladkę, tak aby mięso nie wydostało się z gołąbków w czasie duszenia.
Gołąbki włóż do garnka tak, aby krawędź liścia była pod spodem. Pomidory zmiksuj ze szklanką bulionu z mięsa. Dodaj szczyptę gałki muszkatołowej i gotuj, aż sos zgęstnieje.
Sosem polej gołąbki, dodaj łyżkę masła i duś pod przykryciem przez 20 minut na wolnym ogniu.Źródło: Na żywo