Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gołąbki z mielonką"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 210
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 210
Składniki
<strong>Przepis przysłała Elżbieta Połowniak ze Stalowej Woli
Głąb wytnij, kapustę zalej wodą, zagotuj. Osącz, podziel na liście. Ryż i kaszę ugotuj osobno. Odcedź. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj mielone, podsmaż. Pieczarki pokrój, podduś osobno na oleju. Mielonkę podziel na kawałki. Ryż, kaszę, mięsa i pieczarki wymieszaj, przypraw.
Farsz ułóż na liściach kapusty, zwiń. Gołąbki ciasno ułóż w rondlu. Dwie filiżanki wody zagotuj, wlej sok pomidorowy, wymieszaj, przypraw. Zalej gołąbki. Piecz godzinę w 200°C.Źródło: Chwila dla Ciebie