Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam dzisiaj nieco inne gołąbki jak dotychczasowe, gołąbki z kaszanką. Takie gołąbki pamiętam z mojego domu rodzinnego. Teraz to o takich gołąbkach się nie myśli nastały inne czasy i kaszanka przeszła trochę w zapomnienie. Ja bardzo lubię kaszankę i dlatego wykorzystuję ją do potraw z grilla czy do obiadu lub kolacji. Polecam.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 82
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1091
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 125
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 82
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1091
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 125
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Składniki
Z kapusty wyciąć głąb, a w puste miejsce wlać łyżkę oleju aby liści ładnie odchodziły , następnie obgotować w gorącej wodzie tak aby liście zmiękły. Miękkie liście rozdzielić jeden od drugiego. Ściąć twarde zgrubienia. Kaszankę wyjąc z jelita włożyć na rozgrzaną patelnie dodać obraną pokrojoną cebule wymieszać i lekko podsmażyć. W razie potrzeby doprawić pieprzem i solą. Liście kapusty napełniać farszem z kaszanki i zawijać gołąbki. Ułożyć ciasno w garnku wyłożonym liśćmi. Podlać wywarem z gotowania i dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 1 - 1,5 godziny (najlepiej do miękkości gołąbków). W razie konieczności dolać wody. Gotowe gołąbki podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu lub zapiec w piekarniku, albo po prostu podawać polane ketchupem. Smacznego.