Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis powstał przez przypadek jak byłam chora, a w lodówce były jakieś niedobitki jedzenia. Połączenie wszystkiego okazało sie sukcesem :)
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 115
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14341
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 216
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 115
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14341
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 216
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Składniki
Grzyby zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 30 minut. Gotujemy kaszę do momentu aż będzie lekko rozgotowana. Pamietajmy, że kasza pęczak zawsze będzie twardsza niż ryż więc trzeba dłużej gotować. Żeby nie tracić czasu drobno siekamy cebulkę i smażymy na masełku. Obgotowujemy kapustę i stopniowo obdzieramy z liści.
Mieszamy mięso z kaszą, solą, pieprzem,cebulą i posiekanymi grzybami. Napełniamy liście kapusty farszem i układamy w garnku. Zalewamy wodą, wrzucamy kostkę rosołową i gotujemy do momentu aż kapusta będzie na wpół miękka. Wyjmujemy gołąbki z wody i dodajemy do niej koncentrat pomidorowy, sól i pieprz. Żeby lekko zagęścić sos dodajemy śmietanę lub mąkę, wrzucamy do środka gołąbki i gotujemy do miękkości. Smacznego!!!