Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki z kapusty włoskiej z rybą"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 111
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6621
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 179
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1254
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5929
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 111
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6621
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 179
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1254
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5929
Składniki
Główkę kapusty włóż do dużego garnka z osoloną wodą, gotuj 10 minut. Wyjmij, zalej zimną wodą, odstaw do osączenia.
Filety rybne umyj, osusz, pokrój w paski. Jajko wbij do miseczki, skłóć widelcem. Bułkę wbij do drugiej miseczki.
Rybę posyp solą i pieprzem, zanurzaj w jajku i bułce, smaż kilka minut z każdej strony na oleju.
Na każdy kotlecik rybny kładź kiełki fasoli mung i ziarna kukurydzy, zawijaj w liście kapusty. Na dno naczynia wlej olej, ułóż liście kapusty i gołąbki. Piecz 20 minut w temp. 180°C. Dekoruj kolendrą i sosem.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień