Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki z kapusty włoskiej to jedno z ulubionych dań wielu Polaków. Ile gospodyń tyle przepisów na te pyszne danie. Ja dzisiaj przedstawiam przepis na gołąbki z kapusty włoskiej w sosie pomidorowym.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 825
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 525
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 825
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 525
Składniki
Kapustę oczyścić z brzydkich wierzchnich liści, gdyż są gorzkie i twarde. Wyciąć głąb i sparzyć w osolonym i posłodzonym wrzątku. Kapustę włożyć wycięciem do dołu. Z liści pościnać grubszy nerw. Na rozgrzanym oleju podsmażyć obraną, pokrojoną cebulę , po chwili smażenia dodać posiekane ząbki czosnku. Podsmażać do zeszklenia, następnie do zeszklonej cebuli z czosnkiem dodać obrane pokrojone w pół plastry pieczarki chwilę podsmażać, zdjąć i wystudzić. Do większej miski włożyć mielone dodać ugotowany na sypko ryż, majeranek, podsmażoną cebulkę z czosnkiem i pieczarkami, doprawić do smaku pieprzem i solą, całość wymieszać do połączenia składników. Na przygotowane liście kapusty nakładać porcje farszu, brzegi kapusty składać do środka i ciasno zwijać gołąbki. Na dno garnka włożyć kilka zdjętych liści kapusty na nich ułożyć warstwami ale ciasno gołąbki. Gołąbki zalać bulionem drobiowym i gotować do miękkości gołąbków. Przygotować sos; W rondlu z grubym dnem całkowicie rozpuścić masło, dodać mąkę i podsmażyć do lekkiego zrumienienia. Wlać bulion, mieszając doprowadzić do wrzenia a gdy zmieni konsystencje dodać pomidory z puszki , przecier oraz koncentrat pomidorowy. Ponownie doprowadzić do wrzenia , zmniejszyć płomień palnika , doprawić pieprzem i solą do smaku oraz cukrem. Na koniec zabielić śmietaną 30 %. Chwilkę pogotować i wyłączyć. Smacznego.