Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne gołabki w pomidorowym sosie.....
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 62
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 160
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 177
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 62
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 160
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 177
Składniki
Z kapusty odzdzielić liście. Włozyc kazdy listek do wrzątku by stał sie elastyczny. Nie gotować aby liście sie nie rozgotowały i rozrywały.
Ugotować ryż. Uwaga aby nie był rozgotowany.
cebulke zrumienic na oliwie
mięso mielone połączyć z ryżem i cebulką. Doprawic do smaku solą, pieprzem, odrobina czosnku, majeranku i kaperku.
na kazdy liść nałożyć farsz, zawinąc i związac jeśli sie rozlatują.
gołąbki obsmazyć delikatnie z każdej strony na oliwie tak aby nie porwać lisci.
z wody, przecieru pomidorowego, odrobiny maki, śmietany i przypraw przyżądzić sos pomidorowy.
Podsmażone gołabki włożyć do sosu pomidorowego i pod przykryciem gotowac na małym ogniu.
SMACZNEGO:)