Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki wegetariańskie z pak choi, pełne ryżu, cebuli i marchewki podkręcone przyprawami w azjatyckim stylu. Gołąbki wegetariańskie są obłędne w smaku a dodatkowy pikantno – słodki sos na bazie chili i sosu sojowego, jeszcze bardziej rajcuje podniebienie.
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1799
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 395
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1734
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 487
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1799
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 395
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1734
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 487
Składniki
Liście kapusty sparz w osolonym wrzątku, aby zmiękły. Gdy są już miękkie przełóż na talerz i ostudź.
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku.
Pieczarki poszatkuj w drobną kosteczkę, wrzuć na rozgrzaną patelnię z łyżką oliwy – posól do smaku i podsmażaj aż z pieczarek odparuje woda.
Kapustę pak choi przekrój tak by miękkie liście zostały, a resztę poszatkuj w drobną kostkę.
Marchewki obierz i zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Cebulę drobno poszatkuj.
Gdy pieczarki odparują wodę i zmniejszą znacznie swoją objętość dodaj do nich poszatkowaną część pak choi oraz cebulę. Przesmażaj od czasu do czasu mieszając około 10 minut.
Do wysokiego naczynia przełóż ugotowany ryż, dodaj startą na tarce marchewkę i drobno poszatkowane liście z kapusty pak choi. Do farszu dołóż zawartość z patelni, całość dobrze wymieszaj.
Sparzone liście z kapusty przygotuj do faszerowania, odcinając twarde elementy od strony głąba. Nakładaj sporą ilość farszu na każdy z liści – 2 solidne łyżki na każdy liść. Liść zawiń do przodu, potem złóż oba boki do środka i zawiń w gołąbek.
Tak przygotowane gołąbki, podsmaż na odrobinie oliwy z dwóch stron na rumiano.
Serwuj polane sosem. ----- Do małego rondelka wlej 100 ml wody, dodaj cukier oraz sos sojowy. Nastaw rondelek na kuchenkę. W między czasie poszatkuj w drobną kostkę papryczkę chili wraz z pestkami i dodaj do sosu. Gotuj chwilę aby sos się zredukował.