Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki w sosie pomidorowym"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 109
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 352
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 109
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 352
Składniki
1. Kapustę sparz. Zdejmij z niej kilka warstw liści, wytnij z nich lub zbij głąb. Grzyby namocz w wodzie. Gotuj je 20 minut, odcedź, posiekaj. Wsyp kaszę do 2 szklanek wody, gotuj 15 minut na małym ogniu, odcedź. Na patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj grzyby, kaszę, wymieszaj.
Na każdy liść kładź łyżkę farszu, zawijaj ściśle gołąbki. Jeśli liście są małe, możesz każdy z gołąbków przewiązać białą nitką. Na dnie garnka połóż kilka liści. Ułóż ciasno gołąbki, zalej wodą, przykryj liśćmi, gotuj na małym ogniu przez 30 minut.
Na patelni rozpuść masło, dodaj mąkę, smaż chwilę. Dodaj koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszaj. Dodaj do sosu od gołąbków, wymieszaj. Gotuj jeszcze kilka minut. Podawaj z ziemniakami.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień