Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gołąbki w pomidorach"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 63
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1049
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 239
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 63
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1049
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 239
Składniki
Cebule obrać, posiekać, czosnek rozetrzeć, podsmażyć na 2 łyżkach oleju, dodać pomidory, koncentrat, doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i szczyptą cukru. Zalać bulionem, zagotować, zmiksować.
Mięso wymieszać z jajkiem, grzankami, utartym serem, doprawić. Kapustę umyć, włożyć do osolonego wrzątku na kilka minut, oddzielić liście, na każdym ułożyć po kulce farszu, zawinąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym z pokrywą wysmarowanym oliwą. Zalać sosem, przykryć, piec ok. 60 min w temp. 180oC.
ok. 80 minutŹródło: Twoje Imperium