Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki po azjatycku to świetna alternatywa dla naszych rodzimych gołąbków z ryżem. Czas ich przygotowanie jest znacznie krótszy, a połączenie mięsa mielonego z nietuzinkowymi dodatkami wynosi ich smak na wyższy poziom. Jedyne, o czym musisz pamiętać, robiąc gołąbki po azjatycku to prawidłowe zblanszowanie liści kapusty pekińskiej. Ponieważ są bardzo delikatnie, trzymaj je we wrzątku nie dłużej niż 2 minuty. Gołąbki po azjatycku możesz zaserwować z sosem sojowym połączonym z cukrem, olejem sezamowym i kilkoma łyżeczkami przyprawy chili.
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 138
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44395
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 83
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 138
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44395
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 83
Składniki
Mięso przełóż do miski. Dodaj do niego sos sojowy, ostrygowy, olej sezamowy, skrobię kukurydzianą i cukier. Wszystko razem dokładnie wymieszaj do połączenia się składników.
Na samym końcu do mięsa dorzuć posiekany szczypiorek i ponownie wymieszaj.
W dużym garnku zagotuj wodę z odrobiną soli, następnie wyłącz palnik. Do gorącej wody włóż liście kapusty i pozostaw na 1-2 minuty. Zblanszowane liście wyłóż na talerz i odstaw do przestudzenia.
Na ciepłe liście kapusty wykładaj porcje farszu i zawijaj jak gołąbki.
Gołąbki gotuj na parze przez 15-20 minut.