Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne gołąbki z mięsem mielonym z indyka oraz warzywami. Gołąbki robi się szybko ale też szybko znikają z talerzy.
garnek, miska, nóż, łyżka sitko, patelnia,
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 839
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 546
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 139
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 839
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 93
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 546
Składniki
Kapustę oczyścić z brzydkich liści, następnie wyciąć głąb, a w dziurę wlać łyżkę oleju roślinnego. Kapustę włożyć do dużego garnka zalać wrzątkiem i dusić około 15 minut, po tym czasie wyjąc, zdjąć zblanszowane liście i ponownie włożyć kapustę do wody i znowu to samo, aż do wyczerpania wszystkich liści. Liście przestudzić i ściąć najgrubszy nerw. Ryż ugotować w osolonej wodzie według opisu na opakowaniu. Warzywa oczyścić pokroić w kostkę, dodać do zeszklonej na oleju cebuli i razem podsmażyć. Do mięsa dodać ugotowany odsączony z wody ryż oraz podsmażone warzywa. Dodać poszatkowany koperek, jajko i doprawić do smaku przyprawami (jakie kto lubi według uznania). Wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników. Przygotowane liście kapusty rozłożyć na każdy liść nałożyć porcje farszu, zwijać boki kapusty do środka a następnie w gołąbki. Gołąbki poukładać w żaroodpornym naczyniu i zapiekać w średnio nagrzanym piekarniku do miękkości ( ja zapiekałam około 40 minut). Rada; Gdyby gołąbki za mocno sie spiekały to nakryć folią aluminiową.
Gołąbki gotowe do podania.