Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zwane jeszcze leniwe gołąbki bądź oszukane
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Składniki
Ryż ugotować, kapustę poszatkować. Wszystkie składniki oprócz przecieru i buliony wrzucić do miski i wyrobić masę , z której uformujemy gołąbki ( kształt i wielkość jak na kotlety mielone) Podsmażyć na patelni z dwóch stron i przełożyć do garnka, w którym jest 250 ml bulionu. Poddusić ok 10 min po czym dodać przecier pomidorowy i jeszcze chwilę dusić. Do miękkości kapusty oraz gotowego mięsa. Gołąbki również można wraz z bulionem i przecierem ułożyć w naczyniu żaroodpornym posypać serem i zapiec. Smacznego.