Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Gołąbki faszerowane kaszą gryczaną"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 66
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7162
Polecam.
Odsłon: 1686
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 66
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7162
Polecam.
Odsłon: 1686
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Składniki
Kapustę sparz, zdejmij liście i wytnij nerw. Kaszę gryczaną ugotuj.
Na rozgrzanym oleju podsmaż posiekaną cebulę i pokrojoną paprykę. Dodaj oczyszczone pieczarki, dosyp przyprawy i wbij jajka. Całość wymieszaj z kaszą.
Na każdy liść kapusty nałóż po łyżce przygotowanego farszu. Zwiń gołąbki i umieść je ciasno w garnku.
Wlej bulion wymieszany z przecierem pomidorowym. Dodaj sól i pieprz. Gotuj potrawę ok. 30 minut.Źródło: Kurier TV