Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne gołąbki z ryżem. Prosty sprawdzony przepis , który zawsze idealnie się sprawdza na obiad. Świetny też dla osób na diecie.
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Z kapusty wycinam głąb. Chwilę gotuję tak , aby liście dobrze odchodziły. Studzę i oddzielam liście wycinając twarde części.
Mięso wkładam do miski , dodaję ryż z woreczka , sól , pieprz,,paprykę , odrobinę zimnej wody i wszystko dokładnie mieszam.
Koperek siekam drobno. Na dno garnka wkładam parę liści od kapusty. Posypuję odrobiną wegety , kopru i dodaję trochę przecieru. Mięso zawijam w liście od kapusty i układam w garnku . Na każdą warstwę gołąbków daję trochę wegety , kopru i przecieru.Na wierzch układam resztę liści które mi zostały i posypuję resztą kopru.Wszystko zalewam wodą trochę nad liście i gotuję na wolnym ogniu ok.40 minut.