Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gnocchi z beszamelem"
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 283
Składniki
Szpinak wrzuć do wrzątku i gotuj przez 3 minuty. Następnie odsącz, wystudź i drobno posiekaj. W misce wymieszaj ricottę, starty parmezan (trochę odłóż do dekoracji), szpinak, jajko i sól. Dodaj mąkę i wymieszaj.
Wyrobione ciasto podziel na 4 części. Z każdej utwórz cienki wałek i pokrój. Kluseczki wrzuć na lekko osolony wrzątek i zagotuj. Masło rozpuść w rondelku, dodaj mąkę i podsmaż.
Wlej mleko i całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku. Kluski podawaj z sosem i parmezanem.Źródło: Na żywo