Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gnocchi: Włoskie kluski na słodko"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 24
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6515
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1176
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 24
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6515
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1176
Składniki
Ser biały zmiel kilkakrotnie. Wbij 2 jajka i dodaj przesianą mąkę pszenną.
Zagniataj ciasto do momentu powstania zwartej kuli. Następnie podziel ją na 2 części i uformuj cienkie wałeczki. Każdy z nich podziel na kawałki ok. 1,5 cm i ulep zgrabne kluseczki (w typie kopytek). Przy pomocy widelca odciśnij na nich rowki.
Zagotuj w garnku osoloną wodę i wrzucaj do niego partiami porcje gnochci. Gotuj je na wolnym ogniu około minutę od wypłynięcia. Podawaj gorące polane roztopionym masełkiem, posypane cukrem i cynamonem.Źródło: Kurier TV