Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Glazurowana wieprzowina papy Wana"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 106
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 344
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 55
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 106
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 344
Składniki
Włóż anyż, imbir, czosnek i dymkę do rondla. Dolej wino oraz sos sojowy. Włóż boczek i zalej wodą, tak by go przykrywała. Postaw na dużym ogniu. Kiedy zacznie wrzeć, zmniejsz ogień i co jakiś czas przewracając mięso, gotuj 1,5-2 godziny. Gdy będzie miękkie, zdejmij z ognia. Zostaw boczek w wywarze, żeby lekko ostygł.
Rozgrzej piekarnik do 220 st. C. Wyjmij boczek z wywaru i przełóż na deskę do krojenia. Ostrym nożem usuń skórę. Przełóż na blachę.
Wymieszaj miód z sosem sojowym i polej boczek. Wstaw na 20-30 minut, często odwracając na drugą stronę i polewając glazurą, żeby powstała błyszcząca powłoka. Wyjmij z piekarnika i przełóż na półmisek. Pokrój na grube plastry i przybierz posiekaną dymką oraz chilli.
Czas przygotowania: ok. 190 minut, dla 4 osób.Źródło: Olivia