Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy pogoda nie rozpieszcza można spędzić trochę czasu w kuchni i uwierzcie, że warto . Długo gotowane na minimalnym ogniu mięso łatwo odchodzi od kości, a kokosowy sos nadaje mu niezwykłego smaku......
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1634
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 90
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 81
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1634
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 90
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 121
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 81
Składniki
W sporym garnku rozgrzać olej kokosowy. Golonki obsmażyć do zrumienienia, odłożyć na talerz.
Na tym samym tłuszczu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać drobno posiekaną papryczkę chili i pastę curry, podsmażać razem przez minutę.
Wlać mleko kokosowe, dodać liście limonki kaffir, cynamon i pastę z tamaryndowca, doprowadzić do wrzenia.
Do sosu przełożyć gicz jagnięcą, zmniejszyć ogień i gotować na małym ogniu do miękkości mięsa. Na koniec sos doprawić sokiem z limonki. Podawać z ryżem, posypane prażonymi orzeszkami i świeżą kolendrą.