Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Gęś w ziołach"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 163
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Tuszkę gęsią natrzyj solą, czosnkiem, pieprzem, ziołami. Ułóż w brytfance, podlej sokiem z jabłek, wsyp ziarenka jałowca. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 220°C. Piecz pół godziny. Zmniejsz temperaturę do 180°C, potem do 160°C. Łączny czas pieczenia gęsi wynosi 2,5 godz.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Takie jest życie