Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka z pigwy"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Owoce umyj, pokrój na ćwiartki ze skórką i pestkami. Zalej w garnku wodą tak, by lekko nakryła owoce. Gotuj, aż zmiękną. Ostudź, przecedź przez gazę, wyciskając.
Na litr odmierzonego soku dodaj kg cukru. Gotuj ok. 2 godz.
Jeśli kropla galaretki tężeje na talerzyku, wlej galaretkę do wyparzonych słoików, zakręć i odwróć słoiki (możesz zapasteryzować galaretkę, ale nie jest to konieczne).Źródło: Świat kobiety