Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Galaretka z nóżek i kurczaka"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 52
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 61
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 57
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 52
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 61
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 57
Składniki
Nóżkę i golonki opal nad palnikiem, oskrob, umyj. Udka z kurczaka opłucz. Mięso wieprzowe zalej wodą, dodaj marchew i pietruszkę, przyprawy, gotuj. Po 2 godzinach włóż udka z kurczaka i gotuj jeszcze godzinę.
Przecedź. Mięso obierz, pokrój. Dodaj czosnek. Wymieszaj. Jajka ugotuj na twardo, pokrój w plasterki. Do formy włóż mięso, oliwki, groszek, delikatnie wymieszaj. Wstaw do lodówki do całkowitego stężenia. Podawaj z chrzanem lub musztardą.Źródło: Dobry Tydzień