Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Galaretka z kurczaka z marchwią i groszkiem"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 23
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 86
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 108
Składniki
Marchew umyć, obrać, wrzucić do bulionu, gotować ok. 15 minut, wyjąć, pokroić w plasterki. Do bulionu włożyć mięso, gotować ok. 1 godzinę na małym ogniu pod przykryciem, wyłączyć, ostudzić. Mięso pokroić na mniejsze kawałki, wywar przecedzić.
Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu, rozpuszczając ją w bulionie. Doprawić solą i pieprzem.
W miseczkach rozłożyć osączoną z zalewy i drobno pokrojoną paprykę, kawałki mięsa, talarki marchewki i odsączony groszek, zalać bulionem z żelatyną, schładzać 6 godzin.
Zamiast kurczaka możesz użyć mięsa indyka. Galareta będzie miała lepszy smak, jeśli wykorzystasz domowy rosół.
ok. 90 minutŹródło: Twoje Imperium