Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Galaretka po włosku"
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 828
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 84
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 109
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 104
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 828
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 348
Składniki
Żelatynę wymieszaj z niewielką ilością zimnej wody. Odstaw, aby spęczniała. Mozzarellę osącz, potnij w plasterki. Pomidory umyj i także potnij w plastry. Bazylię opłucz, osusz, poodrywaj listki. Spęczniałą żelatynę rozpuść, podgrzewając. Wymieszaj z bulionem. Przypraw do smaku solą, pieprzem i cukrem.
W 4 foremkach (o poj. 200 ml) ułóż na przemian: plastry mozzarelli, pomidorów i listki bazylii. Zalej galaretką. Wstaw do lodówki, by stężała. Paluszki grissini (lub opieczone kromki bagietki) owiń szynką (ew. boczkiem). Podawaj do galaretek. Ozdób wg uznania.Źródło: Naj