Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Galareta krabowa"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 286
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4993
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 286
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 4993
Składniki
Żelatynę wsyp do garnuszka, zalej 100 ml letniej wody, odstaw do namoczenia.
Brokuł podziel na różyczki, opłucz. Marchewki obierz, umyj. Warzywa pokrój na kawałki, wrzuć na osolony wrzątek, gotuj 10 min. Odlej na sicie.
Paprykę opłucz, włóż do piekarnika, opiecz. Schłodź w foliowym woreczku, obierz ze skórki, pokrój w cienkie paseczki. Obraną cebulę poszatkuj, groszek osącz. Paluszki krabowe pokrój.
Do namoczonej żelatyny dolej pół litra wody. Ogrzewaj, mieszając, do rozpuszczenia. Zdejmij z ognia, dodaj posiekane zioła, ocet i cukier. Dopraw solą i pieprzem.
Na dno podłużnej formy wylej warstwę żelatyny, zastudź. Nałóż warzywa i paluszki krabowe. Zalej resztą żelatyny. Odstaw do lodówki do stężenia.
czas ok. 50 min; porcja – 120 kcal cena 2,30 złŹródło: Świat kobiety