Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny smak kremu z cukinii równoważy słony posmak szynki parmeńskiej. Do tego parmezan, który ubóstwiam … Czasem zaszaleję i wypiję do tego lampkę czerwonego wytrawnego wina. Mniam!
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3142
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 245
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3142
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 245
Składniki
Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. W tym samym czasie rozgrzewamy piekarnik do 240 stopni i pieczemy do miękkości cukinię przekrojoną na pół (w skórce) i skropioną oliwą (ok. 20 min.).
Upieczoną cukinię blendujemy, mieszamy ze śmietaną, doprawiamy solą i pierzem, podgrzewamy. Mieszamy z parmezanem.
Na miseczkę wykładamy makaron, polewamy kremem z cukinii, układamy zwiniętą w ruloniki szynkę parmeńską (dodatkowo można do środka włożyć parmezan pokrojony w słupki). Dekorujemy natką pietruszki.