Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Frykadelki zapiekane z serem"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 419
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 56
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85655
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 419
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 56
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85655
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Składniki
Ziemniaki obrać, gotować 15 minut w posolonej wodzie. Odcedzić, przestudzić, przekroić na pół. Bułkę namoczyć. Liście kapusty grubo poszatkować.
Marchew obrać, grubo zetrzeć i wymieszać z kapustą. Ocet zagotować. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Zalać nim rozdrobnione warzywa. 2Cebulę obrać, posiekać, wymieszać z mielonym mięsem. Dodać odciśniętą bułkę, jajko i koncentrat pomidorowy. Przyprawić na pikantnie pieprzem i solą. Dobrze wyrobić.
Uformować 8 owalnych kotletów, lekko je spłaszczyć. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Kłaść kotlety, smażyć 8 minut, obracając. Na drugiej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i podsmażyć na nich połówki ziemniaków. Oprószyć pieprzem. 3Frykadelki ułożyć na blasze. Posypać pokruszoną bryndzą i posiekanym tymiankiem.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika, ustawionego na funkcję grillowanie. Wcześniej przygotowaną sałatkę polać resztą oleju, wymieszać i ewentualnie przyprawić. Podawać z ziemniaczkami do frykadelków. Gotowe danie udekorować papryczkami peperoni i natką pietruszki.
Czas przygotowania: około 50 minutŹródło: Życie na gorąco