Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Frykadelki z ziołami i papryką"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 207
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 207
Składniki
Papryki oczyść z gniazd nasiennych, umyj, pokrój w drobną kostkę. Mieloną wołowinę włóż do miski, dodaj bułkę tartą, posieka ne zioła, pokrojone papryki, wbij jajko, wlej 2 łyżki wody, dokładnie wyrób na gładką masę. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Wilgotnymi dłońmi uformuj z masy niewielkie frykadelki. Usmaż na dobrze rozgrzanym oleju na patelni albo upiecz w piekarniku w temp. 200°C.
<strong>Przepis przysłała Urszula Korzycka z Łasieczników.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie