Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Frykadelki wołowe z suszoną żurawiną"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 215
Składniki
Żurawinę zalej gorącą wodą, odstaw na kilka minut, by napęczniała. Osącz.
Mieloną wołowinę wyrób z bułką tartą, posiekanymi ziołami i żurawiną. Wbij jajko, wlej 2 łyżki wody, dokładnie wyrób.
Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wilgotnymi dłońmi uformuj z masy małe frykadelki.
Olej rozgrzej na patelni, usmaż frykadelki ze wszystkich stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.
<strong>Przepis przysłała Ewelina Modelewska z Woli Miedniewskiej.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie