Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Frykadelki ryżowe z serem"
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 824
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 523
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 824
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 523
Składniki
Ryż płuczemy, a następnie gotujemy w posolonej wodzie tak długo, aż stanie się miękki. Odcedzamy i czekamy, aż woda dobrze ścieknie. Cebulkę dymkę oczyszczamy, a następnie drobno kroimy.
Wkładamy ryż do misy. Dodajemy cebulkę, wbijamy jajka, dokładamy twaróg oraz ser. Doprawiamy całość solą i pieprzem, a potem ugniatamy tak, by powstała jednolita masa.
Rozgrzewamy olej na patelni. Z masy ryżowej formujemy małe placuszki i smażymy je powoli na patelni z obu stron – tak długo, aż się przyrumienią. Podajemy z keczupem i surówką warzywną.
Czas przygotowania 45 minut. Cena jednej porcji około 1,80 zł
Wartość odżywcza jednej porcji 426 kcal Białko 9,1 g/ Tłuszcz 36 g/Węglowodany 38 gŹródło: Rewia