Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Frykadelki nadziewane kalafiorem"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 214
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 214
Składniki
Mięso włóż do miski. Wbij jajko, wsyp bułkę tartą, dodaj musztardę i posiekane zioła, wyrób, przypraw solą i pieprzem. Z masy uformuj kulki wielkości orzecha włoskiego.
Kalafiora podziel na różyczki, oczyść, umyj. Po kawałku włóż do środka mięsnej kulki, zalep.
Dużą ilość oleju rozgrzej w głębokiej patelni, włóż frykadelki, usmaż na złoty kolor ze wszystkich stron.
Osącz z tłuszczu. Podawaj z pieczonymi ziemniakami.
<strong>Przepis przysłała Anna Kaczmarska z Łodzi .</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie