Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Frittata z warzywami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 14
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 9
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 275
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 14
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 9
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 275
Składniki
Cebulę obrać, grubo posiekać. Papryki rozciąć, usunąć środki z pestkami, strąki pokroić na kawałki. Cukinię oczyścić, rozciąć wzdłuż, a następnie pokroić w półplasterki.
Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojone warzywa i podsmażyć je. Oprószyć solą, pieprzem i suszonym oregano.
Jajka wbić do miseczki, roztrzepać z mlekiem i śmietaną, przyprawić. Zalać tym warzywa na patelni. Przykryć i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Zapiekać około 30 minut. Frittatę wystudzić, pokroić na porcje. Przed podaniem udekorować świeżym majerankiem.Źródło: Życie na gorąco