Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Frittata z szynką i minimarchewkami"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6523
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 129
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6523
Składniki
Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na złoto na oleju. Szynkę pokrój w drobną kostkę. Papryki oczyść, drobno pokrój. Ogórek obierz ze skórki, pokrój w kostkę. Pomidor pokrój na plasterki. Minimarchewki osącz z zalewy.
Żółtka utrzyj. Białka ubij, połącz z żółtkami. Dodaj mąkę, oprósz solą i pieprzem, krótko zmiksuj. Dodaj wszystkie warzywa i szynkę, lekko zamieszaj.
Naczynie żaroodporne posmaruj masłem, wlej masę jajeczno-warzywną. Posyp startym serem. Piecz ok. 30 min w temp. 170°C, aż masa się zetnie.
Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 3, cena za porcję 1,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie