Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Francuskie paluchy"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 204
Składniki
Szparagi umyj, obierz z łyka i zwiąż nitką. Gotuj w wodzie z dodatkiem soli i cukru, ustawiając je w garnku pionowo, tak, aby czubki nie były zanurzone we wrzątku.
Ciasto podziel na 9 prostokątów. Na każdy nałóż po plasterku szynki, 2-3 ugotowane szparagi oraz po kawałku sera mozzarella.
Zwiń nafaszerowane płaty, tworząc kształt podłużnych cukierków (takich jak sople na choinkę). Wierzch paluchów posmaruj pędzelkiem zanurzonym w roztrzepanym jajku i posyp siemieniem lnianym.
Ułóż je na blasze wyłożonej pergaminem i wstaw na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Podawaj udekorowane bazylią.
40 min
Stopień trudności: łatwe
Kalorie: 160
<strong>Przepis nadesłała Sandra Siebert z Lubonia</strong>Źródło: Super TV