Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Francuskie naleśniki z warzywami"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Z jajek, mąki, mleka, wody oraz szczypty soli przygotuj ciasto. Odstaw pod przykryciem na 20 min. W tym czasie warzywa w zależności od rodzaju oczyść, obierz, opłucz. Cebulę i czosnek posiekaj, zeszklij na 2–3 łyżkach oleju.
Cukinie i bakłażan pokrój w kostkę, dodaj do cebuli z czosnkiem. Dołóż rozgniecione pomidory z puszki . Warzywa duś 15 min. Pomidorki koktajlowe dodaj do farszu 5 min przed końcem duszenia.
Zioła opłucz, gałązki rozmarynu porwij na kawałki i odłóż. Oregano posiekaj i dodaj do warzywnego nadzienia. Przypraw solą i pieprzem. Na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Wylewaj po 1/4 ciasta. Równomiernie je rozprowadź.
Na każdy naleśnik połóż po kilka kawałków rozmarynu. Usmaż na rumiano. Gotowe naleśniki nadziej farszem. Złóż na pół.Źródło: Naj