Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Francuskie koszyczki ze szpinakiem"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1041
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1041
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Z ciasta wykrój szklanką krążki. Z 2/3 kółek mniejszą szklanką wykrój pierścienie, posmaruj lekko roztrzepanym żółtkiem. Na krążkach ułóż po dwa pierścienie, posmarowaną stroną do dołu. Ponakłuwaj widelcem. W każdy koszyczek włóż zrobiony z folii aluminiowej cylinder. Piecz 25-30 minut w temp. 200°C.
Szpinak rozmroź. Czosnek obierz, posiekaj. Masło stop, włóż szpinak, podsmaż. Dodaj czosnek, podduś. Dodaj śmietanę, wymieszaj, przypraw.
Szpinakiem napełnij koszyczki. Na wierzchu ułóż pokrojony w kostkę ser feta. Zapiekaj ok. 5 minut w temp. 180°C.
Czas przygotowania 45 min, ilość 4 porcje, cena za porcję 2,20 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie