Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Flądra z pieczarkami"
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 115
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14340
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 216
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Te aromatyczne i zdrowe roladki z jarmużem będą doskonałą propozycją dla miło...
Odsłon: 115
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 14340
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 61
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 216
W sezonie na truskawki proponujemy skromny i smaczny deser -naleśniki z serki...
Odsłon: 264
Składniki
Flądrę umyj, wyjmij większe ości i ugotuj w osolonej wodzie lub w garnku do gotowania na parze.
Pieczarki namocz przez chwilę w zimnej wodzie, wyszoruj i podziel na mniejsze kawałki (oddziel nóżki od kapeluszy). Cebulę obierz z łupin, odetnij końcówkę i posiekaj.
Na patelni rozgrzej masło. Wrzuć cebulę i delikatnie zeszklij. Dodaj pieczarki i podduś. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym. Posyp solą i skrop cytryną. Obłóż uduszonymi grzybami i cebulą.
Polej doprawionym przecierem pomidorowym, posyp serem i zapiecz w w piekarniku nagrzanym do 200°C.Źródło: Telemax