Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Flądra w pomidorach"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 61
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 113
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 61
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 113
Składniki
Przepis przysłała Zofia Goździalska z Łodzi
Ryby oczyść, umyj, osusz i skrop sokiem z cytryny. Oprósz solą, pieprzem, tymiankiem.
Flądry ułóż w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pokrój cebulę ze szczypiorkiem. Pomidory sparz, obierz ze skórki. Pokrój, wymieszaj z cebulą.
Warzywa rozłóż na rybach. Posyp szczy ptą tymianku i soli. Naczynie wstaw do rozgrzanego piekarnika. Zapiekaj ok. 30 minut w 200°C.
<strong>Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 3, cena za porcję 3,50 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie