Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Flaczki wołowe z fasolą"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 167
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Flaki rozmroź, opłucz na sitku zimną wodą, osącz. Następnie włóż do garnka, zalej wrzątkiem, gotuj 5 minut. Odcedź i przepłucz zimną wodą. Ponownie przełóż do garnka, zalej wrzątkiem i tym razem gotuj ok. 15 minut. Odcedź, osącz. Tak przygotowane flaki zalej bulionem. Gotuj pod przykryciem 90 minut. W razie potrzeby wywar uzupełniaj wrzątkiem.
Pieczarki oczyść, pokrój w grube plasterki, podsmaż na maśle. Marchewki obierz, drobno pokrój, Dodaj do flaków ok. 10 minut przed końcem gotowania. Fasolę osącz, dodaj do gulaszu.
Dołóż pieczarki oraz koncentrat pomidorowy. Chwilę jeszcze razem gotuj. Gulasz przypraw na pikantnie solą, pieprzem, majerankiem, słodką i ostrą papryką oraz gałką.Źródło: Tina