Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 188
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 188
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Flaki dwa razy obgotuj, odlewając wodę, trzeci raz gotuj, aż będą miękkie (przez ok. godz.), odcedź i odstaw. Wołowinę zalej 3 l zimnej wody, zagotuj i odszumuj. Włoszczyznę obierz, warzywa, liście, ziele i pieprz dodaj do mięsa, gotuj na małym ogniu ok. 2 godz. Przecedź, wywar zachowaj. Zalej nim flaki (ok. 2 i 1/2 l), gotuj 20 min.
Resztę warzyw obierz, korzeniowe zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w piórka. Podsmaż na maśle, dodaj do flaków, dopraw.Źródło: Świat kobiety