Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tuńczyk podany w tej wersji smakuje wybornie. Można podać go z ryżem.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 213
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 213
Składniki
Cebulę i czosnek obrałem, pokroiłem w plasterki. Posiekałem natkę pietruszki. Pieczarki pokroiłem na ćwiartki. Wymieszałem śmietanę z musztardą Rozgrzałem oliwę z oliwek na dużej patelni ( użyłem również oliwę ze słoika z filetami ). Dodałem cebulę i czosnek oraz natkę pietruszki. Podsmażyłem na wolnym ogniu do zezłocenia cebuli. Dodałem w całości filety z tuńczyka. Pozostawiłem na patelni przez 2 minuty na wolnym ogniu.
Dodałem zmieszaną wcześniej śmietanę z musztardą oraz mleko i pieczarki. Pozostawiłem na patelni pod przykryciem przez ok. 20 minut, co jakiś czas delikatnie mieszałem, tak aby nie rozdrobnić filetów z tuńczyka.