Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Filety z kurczaka zapiekane z orzechami"
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 31
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 31
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 20
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 283
Składniki
CZAS PRZYGOTOWANIA: około 45 minut
Brukselkę oczyścić. Filety smażyć 5 minut na rozgrzanym oleju. Pod koniec posypać solą i pieprzem. Zdjąć. Masło stopić. Orzechy posiekać. Chleb pokruszyć. Boczek pokroić w paseczki. Rozmaryn opłukać, osuszyć, oderwać igiełki i posiekać je. Cebulę obrać, posiekać.
Brukselkę gotować 15 minut w posolonym wrzątku. Stopione masło wymieszać z orzechami, okruszkami chleba oraz rozmarynem, boczkiem i cebulą. Masę rozsmarować na filetach. Ułożyć je na blasze.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C. Piec przez 10-12 minut. Brukselkę odcedzić. Podawać ją razem z filetami.Źródło: Życie na gorąco