Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Filety z kurczaka z pieczarkami"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 47
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 564
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 68
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85717
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 47
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 564
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 68
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85717
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 168
Składniki
Piersi kurczaka rozbij przez folię, aby nie uszkodzić mięsa. Pieczarki obgotuj w osolonej wodzie, odsącz i ostudź. Pokrój paprykę na 3 kawałki.
Każdą porcję obsyp przyprawami. Na środek połóż ser, kawałek papryki i pieczarki. Zwiń ściśle płat mięsa w rulonik.
Zmiksuj razem mąkę, mleko, jajka. Przypraw solą oraz dowolnymi ziołami. Ruloniki zanurzaj w cieście. Kładź na rozgrzany olej. Smaż na wolnym ogniu na złoty kolor. Odsącz filet z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
<strong>Joanna Tokarz z Ptaszkowa</strong>Źródło: Takie jest życie